Folyamatos teljesítés kalkulátor

✓ Ingyenes

✓ Regisztrációt nem igényel

✓ Azonnali eredmény

✓ Felhasználóbarát

✓ 12 féle helyzet kezelése

Útmutató a teljesítés dátuma kalkulátorhoz

A teljesítés dátuma kalkulátor egy olyan online eszköz, amely segít meghatározni a teljesítési határidőket különböző számlázási helyzetekben az Áfa tv. 58. § felhasználásával.

Az általános szabályok szerint a teljesítés dátuma az a nap, amikor termék értékesítésére vagy szolgáltatás nyújtására kerül sor. A teljesítés dátuma kulcsfontosságú a számlázás és az adózás szempontjából, mert főszabály szerint a teljesítés napján keletkezik az áfafizetési kötelezettség (Áfa tv. 56. §). Amennyiben utólag számlázunk, előre számlázunk, vagy hosszabb fizetési határidőkben állapodunk meg, a főszabálytól eltérő módon kell meghatározni a teljesítés dátumát.

A teljesítés dátumának meghatározása sok vállalkozó számára kihívást jelent a rendelkezésre álló számos lehetőség miatt. Ennek érdekében készült el egy speciális kalkulátor, amely célzottan segíti a vállalkozásokat ebben az összetett feladatban.

Mi a folyamatos teljesítés kalkulátor előnye?

A folyamatos teljesítés kalkulátor előnye, hogy ingyenes, azonnal eredményt nyújt, 12 különböző számlázási helyzetet kezel, és jobb felhasználói kezelő felülettel rendelkezik. Ideális segédeszköz vállalkozások és asszisztensek számára a teljesítési határidők pontos meghatározásához.

Hogyan működik a folyamatos teljesítés kalkulátor?

A folyamatos teljesítés kalkulátor 3 bemeneti adatot egy logikai feltétel listával hasonlítja össze és az alapján határozza meg a helyes teljesítés dátumát. A kalkulátorban 12 logikai feltétel található. Mindegyik feltétel az elszámolási időszak utolsó napjához képest nézi a fizetési határidőt és a számla keltét.

Fizetési határidő Számla kelte Teljesítés dátuma
< és < + 60 nap (nagyobb mint elszámolási időszak utolsó napja, és kisebb, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) = Fizetési határidő
+ 60 nap < (több, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) = Elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap
> (kisebb mint az elszámolási időszak utolsó napja) > Számla kelte
= = Elszámolási időszak utolsó napja
= > Elszámolási időszak utolsó napja
> = Elszámolási időszak utolsó napja
< és < + 60 nap (nagyobb mint elszámolási időszak utolsó napja, és kisebb, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) < Fizetési határidő
+ 60 nap < (több, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) < Elszámolási időszak utolsó napja
> < Elszámolási időszak utolsó napja
= < Elszámolási időszak utolsó napja
< és < + 60 nap (nagyobb mint elszámolási időszak utolsó napja, és kisebb, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) > Fizetési határidő
+ 60 nap < (több, mint elszámolási időszak utolsó napja + 60 nap) > Elszámolási időszak utolsó napja

 

Hogyan használjuk a teljesítés dátuma kalkulátort?

A kalkulátor kizárólag tájékoztató jellegű, és csak a lentebb részletezett logikai feltételeket vizsgálja. A kalkulált eredmények nem helyettesítik a könyvelői vagy pénzügyi szakértői tanácsadást. Mindig konzultáljon szakértővel vagy könyvelővel a konkrét pénzügyi kérdéseiben, és használja a kalkulátort saját felelősségére.